Schade

Een passende WA verzekering afsluiten voor je auto

Een WA verzekering auto is nou eenmaal verplicht. De standaard dekking ligt rond de 6 miljoen euro voor letselschade en 2,5 miljoen euro voor materiele schade. Deze bedragen zijn doorgaans wel voldoende om alle schade te kunnen dekken en zijn voorts ook bij de wet voorgeschreven. Het nadeel van een standaard WA verzekering is wel dat het schade aan het voertuig van de veroorzaker niet vergoed.

Een WA verzekering dekt dus uitsluitend de schade van de benadeelde?

Dat klopt. Een standaard WA verzekering auto is bedoeld om de schade van de benadeelde te dekken. Wil je een ruimere dekking dan zijn er gelukkig wel wat opties. Zo heb je de mini casco verzekering. Die dekt in zekere mate ook de schade die veroorzaakt is aan jouw voertuig door het toedoen van overstekende dieren, hagel, brand of andere factoren waar je dus absoluut geen controle over hebt. De schade veroorzaakt bij het slaan van een lantaarnpaal bijvoorbeeld wordt er dus niet door vergoed.

Wil je ook een verzekering afsluiten waar alle schade bij gedekt is, dus ook die door jouw schuld, dan kies je voor een volledig Casco of allrisk verzekering. Bij deze verzekering wordt alle schade vergoed, ook al mocht blijken dat jij de veroorzaker bent. Dit type WA verzekering is daarom vooral in trek bij eigenaren van nieuwe auto’s. De premies van zowel de mini als volledig casco kunnen namelijk wel behoorlijk oplopen.

Een WA verzekering auto afsluiten biedt dus verschillende opties waarbij de volledig casco alle schade dekt, zowel voor de veroorzaker als de benadeelde. Ga wel altijd goed na hoe hoog de premies zijn en probeer hiervoor een vergelijking te maken van een aantal verzekeringsmaatschappijen. Vraag hier ook altijd naar hoe dit zit bij de betreffende leasemaatschappij waar je mee te maken hebt. Een WA verzekering is namelijk altijd verplicht.

Tags

Over de auteur


Redactie

Redactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*